Ring mig op

Grundlovsdag om retten til hjælp fra det offentlige

Fra Folketinget.dk / Fotograf Thorkild Jensen
Fra Folketinget.dk / Fotograf Thorkild Jensen

Stenbroens Jurister holder grundlovsdag om retten til hjælp fra det offentlige

Grundloven giver dig ret til hjælp fra det offentlige, hvis du ikke kan forsørge dig selv. Men hvad nytter grundloven, hvis du ikke kan få hjælpen? Fx fordi du ikke har en bankkonto. Stenbroens Jurister sætter fokus på retten til hjælp fra det offentlige på grundlovsdag.

Den 5. juni 2023 kl. 13-15 i Valencia hos Danske Advokater, Vesterbrogade 32, 1620 København V.

Der vil være en sandwich til tilmeldte fra kl. 12.15

Hos Stenbroens Jurister har vi over en længere periode set udfordringer med hjemløse og andre udsatte, som ikke kan få en bankkonto, eller får den lukket, og derfor ikke kan modtage bevilligede ydelser fra det offentlige.

Vi har sat fokus på problemstillingen med vores kampagne Ret Til Bank, rettilbank.dk, som den 3. maj modtog Den Georgbruunske Pris.

Udfordringen med at få og fastholde en bankkonto, er en alvorlig problemstilling, som i sidste ende hænger sammen med retten til hjælp fra det offentlige i grundlovens § 75, stk. 2.

På Grundlovsdag holder Stenbroens Jurister derfor et arrangement, hvor vi gør status på de sager, vi har set, og på vores i øvrigt gode dialog med Erhvervsministeriet, Finans Danmark og kommunerne om at finde løsninger, der kan sikre at alle både i ret og praksis kan få en bankkonto.

Programmet vil byde på et indblik i retten til hjælp fra det offentlige efter grundlovens § 75, stk. 2, og et indblik i de praktiske udfordringer samt en debat om, hvordan vi få r løst problemerne.

Hør blandt andre:

  • Jurist og direktør, Maja Løvbjerg Hansen, om Stenbroens Juristers retshjælpsarbejde og kampagnen om retten til bank.
  • Professor i socialret, Stine Jørgensen, om grundlovens ret til hjælp fra det offentlige.
  • Formand i Dansk Socialrådgiverforening, Signe Færch, om de praktiske udfordringer med at få hjælp ud til de mest udsatte.

Tilmelding i formularen herunder.

Tilmeld dig Grundlovsdag 2023

Vil du have en gratis sandwich før arrangementet (fra kl. 12.15)? 

Se vores side om retten til en bankkonto her: rettilbank.dk

Bliv ringet op

Udfyld felterne, så ringer vi dig op hurtigst muligt. Du er også velkomment til selv at ringe til os på nedenstående nummer.

33 33 05 05

Dine oplysninger bliver opbevaret, for at vi kan komme i kontakt med dig. Herefter slettes de.