Ring mig op

Gratis retshjælp for hjemløse, stofafhængige og andre særligt udsatte

Stenbroens Jurister er en retshjælp for hjemløse, stofafhængige, sexarbejdere og andre særligt udsatte, der lever deres liv på gaden. Det betyder, at du kan få gratis juridisk rådgivning og støtte hos os til både små og store problemer.

Vi rådgiver også pårørende og fagpersoner på socialområdet i begrænset omfang. Desuden fører vi løbende forskellige oplysningskampagner om regler og rettigheder.

Du kan kontakte os uden tidsbestilling på telefon eller i vores retshjælpsklinikker i København og Aarhus, hvor vi også er på arbejde på gaden hver uge.

Vi er specialiserede indenfor emner, der har stor betydning for udsattes levevilkår. Vores rådgivning handler ofte om helt basale udfordringer som tag over hovedet, penge at købe mad for, stofbesiddelse, adgang til behandling og andre sundhedsydelser.

I vores rådgivning fokuserer vi altid på at finde realistiske muligheder, som du kan få gavn af så hurtigt som muligt. Vores jurister kan rådgive dig og repræsentere dig overfor myndighederne, men det er altid dig, der sætter retningen og rammerne.

Du kan stole på os. Stenbroens Jurister er uafhængige af de offentlige myndigheder og står I alle situationer fuldt og helt på din side. Vi fører dog ikke sager, som vi vurderer, er grundløse eller nyttesløse.

Stenbroens Juristers medarbejdere

Vi er 12 ansatte hos Stenbroens Jurister. Vi har derudover et hold frivillige jurastuderende tilknyttet.

Caroline Lantto

Caroline Lantto

(På barsel/forældreorlov)


Jurist (cand.jur.)

Ud over vores ansatte medarbejdere har Stenbroens Jurister et stærkt hold af frivillige jurastuderende - Fra venstre har vi her Cecilia, Viktor, Asbjørn, Maya, Luna, Jesper og Thea (forrest)
Ud over vores ansatte medarbejdere har Stenbroens Jurister et stærkt hold af frivillige jurastuderende - Fra venstre har vi her Cecilia, Viktor, Asbjørn, Maya, Luna, Jesper og Thea (forrest)

Opbrud og aktivisme

Fra Gadejuristen til Gadens Jurister til Stenbroens Jurister.

Stenbroens Jurister blev stiftet i juni 2021 af samtlige tidligere medarbejdere i Gadejuristen. Som jurister og som mennesker var vi nødt til at sige fra overfor svigtende dømmekraft fra vores daværende chef og bestyrelse, som vi oplevede handlede til skade for vores klienter og udsatte generelt.

Vi stoppede alle, fordi udfordringerne ikke kunne løses internt. Da Gadejuristen som konsekvens indstillede sine aktiviteter, stiftede vi sammen en ny retshjælp for at sikre adgangen til juridisk bistand på gaden for både vores kendte klienter og for andre særligt udsatte.

I sommeren 2021 stod vi således på gaden med alt vores erfaring, men uden navn, uden finansiering og uden basale arbejdsredskaber. Vi valgte at fortsætte alligevel og gik på arbejde med vores private telefoner uden løn.

Heldigvis bød Dreyers Fond og Oak Foundation Denmark sig til med to generøse etableringsbidrag, som gjorde det muligt at fastholde vores erfarne jurister og påbegynde en egentlig etablering af retshjælpen.

Først brugte vi navnet Gadens Jurister for at gøre det nemt for vores klienter at finde og kende os. Da Gadejuristen senere meddelte at de ville starte forfra med helt nye ansatte, skiftede vi navn til Stenbroens Jurister for at undgå forveksling.

Stenbroens Juristers bestyrelse

På grund af vores tilblivelseshistorie, har det været helt fundamentalt i etableringen af Stenbroens Jurister at have en kompetent og repræsentativ bestyrelse i ryggen.

Efter vores vedtægter skal bestyrelsen derfor blandt andet have brugererfaring. Det er der ikke i bestyrelsen i andre organisationer, der tilbyder specialiseret retshjælp.

Bestyrelsen skal derudover have kompetencer indenfor jura, økonomi og ledelse samt viden om målgruppens vilkår.

Knud Foldschack

Knud Foldschack

Advokat


(Bestyrelsesformand)

Jelena Seidel

Jelena Seidel

Formand i SIO, 20 års erfaring med rettighedsarbejde for sexarbejdere.


(Næstformand)

Karen Ervolder

Karen Ervolder

Socialfaglig leder i Glostrup kommune, 25 års erfaring med rusmiddelbehandling i kommunerne.

Juliane Eskildsen

Juliane Eskildsen

Tidligere hjemløs og Hus Forbi sælger. Stort netværk blandt særligt unge hjemløse.

Julia Kadin Funge

Julia Kadin Funge

Jordemoder, Msc, erfaring med sundhedstilbud til særligt sårbare patientgrupper.

Balder Johansen

Balder Johansen

Daglig leder af byggefirmaet LOGIK & CO., medlem af bestyrelsen i Ejendomsfonden Mændenes Hjem.

Årsberetning

Stenbroens Juristers første årsberetning for perioden 2021-22 kan hentes her.

Årsberetning 2021-22

Årsberetning for Stenbroens Jurister 2021-22 (pdf), 26. april 2023.

Hent dokumentet

Bliv ringet op

Udfyld felterne, så ringer vi dig op hurtigst muligt. Du er også velkomment til selv at ringe til os på nedenstående nummer.

33 33 05 05

Dine oplysninger bliver opbevaret, for at vi kan komme i kontakt med dig. Herefter slettes de.