Ring mig op

Kursus for jurastuderende

OBS: ALLE PLADSER PÅ KURSET ER FYLDT. DER KAN DOG SKRIVES PÅ VENTELISTE.

Vi du lære om gadenær juridisk rådgivning og bistand til hjemløse, stofafhængige og andre særligt udsatte?

Retshjælpen Stenbroens Jurister udbyder et gratis kursus for jurastuderende. Over fire aftener besøger vi et stofindtagelsesrum, organisationen Reden, projekt UDENFOR og Danske Advokater.

Hver gang får du et debatskabende juridisk oplæg fra Stenbroens Jurister knyttet til vores arbejde med stofbrugere, sexarbejdere og hjemløse.

Datoerne er

  • 22. september 2022 kl. 16-17
  • 3. november 2022 kl. 16-17
  • 23. februar 2023 kl. 16-17
  • 13. april 2023 kl. 16-17

Mere om de enkelte kursusdage nedenfor. Der udstedes deltagelsesbevis ved det afsluttende arrangement.

Tilmelding

Hvis du vil med, så skriv en kort mail med følgende oplysninger til kontakt@stenbroensjurister.dk med

  • Dit fulde navn.
  • Dit studiested, hvor du læser jura.
  • Evt. arbejdsplads, hvis du har studiejob
  • Kort om, hvorfor du gerne vil deltage i kurset.
  • Skriv gerne "Kursus" i emnefeltet

Hvis du gerne vil med, men ikke læser jura, så skriv til os alligevel. Det begrænsede antal pladser vil i første række blive prioriteret til jurastuderende,. Men er der ledige pladser, vil det være muligt for andre studerende at komme med.

Stoffer - Stofindtagelsesrummet H17

22. september 2022

På Halmtorvet i København ligger stofindtagelsesrummet H17, der drives af organisationen Mændenes Hjem. Her kan stærkt afhængige stofbrugere fixe og ryger stoffer som kokain og heroin under opsyn af sundhedsfagligt personale.

Under besøget giver leder Rasmus Koberg Christiansen, en introduktion til H17 og brugerne. Herefter følger et juridisk oplæg af Filip Soos fra Stenbroens Jurister om lovgivningen om euforiserende stoffer med fokus på de særlige strafundtagelser, der gælder for stærkt afhængige stofbrugere.

Dato og tid: Torsdag d. 22. september 2022 kl. 16-17.

Sted: H17, Halmtorvet 17, 1700 København V.

Læs mere om H17 her

Sexsalg - Reden København

3. november 2022

Reden København er et værested og rådgivningstilbud for kvinder med stofbrug, der sælger sex på Vesterbro. Her kan kvinderne blandt andet få gratis mad og overnatte i akutte tilfælde. Desuden bistår Redens personale kvinderne i kontakt med offentlige myndigheder i forskellige sammenhænge.

Under besøget giver Kamilla Winther og Pernille Nørlev en introduktion til Redens arbejde og deres brugere. Herefter følger et juridisk oplæg af Maja Løvbjerg Hansen fra Stenbroens Jurister om lovgivningen omkring salg af seksuelle ydelser og de udfordringer, det giver i praksis.

OBS - Nyt sted: På grund ad det store antal tilmeldte på kurset holder vi det ikke hos Reden, men har lånt et lokale af Mariakirken. Mariakirken løfter med Mariatjenesten et stort socialt ansvar på Vesterbro sammen med Kirkens Korshær.

Dato og tid: Torsdag d. 3. november 2022 kl. 16-17

Sted: Mariakirkens menighedslokale, Istedgade 20, 1650 København V.

Læs mere om Reden København her

Hjemløshed - Projekt UDENFOR

23. februar 2023

Projekt UDENFOR har siden stiftelsen i 1996 arbejdet for at forbedre forholdene for samfundets udstødte. Organisationen kombinerer opsøgende gadeplansarbejde med indsamling og formidling af viden om hjemløshed. Tilgangen er baseret på skadesreduktion og omsorg for at løfte livskvaliteten for den enkelte med respekt for personens egne tanker om det gode liv.

Under besøget giver direktør Bo Heide-Jochimsen en introduktion til Projekt UDENFORS arbejde. Herefter følger et juridisk oplæg af Maja Løvbjerg Hansen fra Stenbroens Jurister om lovgivningen om tiggeri og overnatning i det offentlige rum, og om hvordan stramninger fra 2017 har påvirket hjemløses vilkår.

Dato og tid: Torsdag d. 23. februar 2023 kl. 16-17

Sted: Projekt UDENFOR, Ravnsborggade 2, 2200 København N.

Læs mere om projekt UDENFOR her.

Retshjælp til udsatte - Danske Advokater

13. april 2023

Til dette sidste arrangement hæver vi os op over de enkelte problemområder og taler mere generelt om Stenbroens Juristers retshjælpsarbejde for særligt udsatte..

Under besøget fortæller Danske Advokaters direktør Paul Mollerup om, hvorfor han er frivillig i Stenbroens Juristers bestyrelse, og om betydningen af retshjælp for den enkelte borger og for retssamfundet generelt

Dato og tid: Torsdag den 13. april 2023 kl. 16-17

Sted: Danske Advokater, Vesterbrogade 32

Læs mere om Danske Advokater her

Bliv ringet op

Udfyld felterne, så ringer vi dig op hurtigst muligt. Du er også velkomment til selv at ringe til os på nedenstående nummer.

33 33 05 05

Dine oplysninger bliver opbevaret, for at vi kan komme i kontakt med dig. Herefter slettes de.