Ring mig op

Hjemløseindsatsen skal reformeres

I 2021 blev et flertal i Folketinget enige om en hjemløsereform. Den skal nu føres ud i livet igennem lovforslag.

Derfor har Stenbroens Jurister og Kraka Advisory undersøgt udkastet til lovændringen for at finde ud af, om loven vil virke efter hensigten. Det er blevet til rapporten Incitamenter i hjemløseindsatsen.

Vores analysen viser, at lovændringen grundlæggende er god og bringer effektive incitamenter i spil. Men udkastet kommer ikke helt i mål.

Der er blandt andet behov for at sikre, at kommunerne får samme incitamenter til at hjælpe hjemløse på gaden og på sofaer, som kommunen får til at hjælpe hjemløse på herberg.

Der er også behov for at sikre, at hjemløse får den rette hjælp, uanset hvilken kommune den enkelte formelt hører til.

Heldigvis kan reformen blive bedre med få justeringer, som endda også kan betale sig økonomisk. Vi håber derfor, at politikkerne vil tage sig tid til at læse rapporten og få tilpasset loven, så vi kan løfte flere mennesker ud af hjemløshed.

Du kan hente rapporten på linket herunder.

Læs også kronikken Små justeringer af den kommende hjemløsereform kan styrke effekten betydeligt fra Information den 7. marts 2023. Den er skrevet af Peter Mogensen, direktør i Kraka Advisory, og Maja Løvbjerg Hansen, direktør og jurist i Stenbroens Jurister.

Få rapporten: hos Kraka

Læs mere og hent hele rapporten Incitamenter i hjemløseindsatsen hos Kraka Advisory.

Læs rapporten her

Bliv ringet op

Udfyld felterne, så ringer vi dig op hurtigst muligt. Du er også velkomment til selv at ringe til os på nedenstående nummer.

33 33 05 05

Dine oplysninger bliver opbevaret, for at vi kan komme i kontakt med dig. Herefter slettes de.