Ring mig op

Kom med til Stenbroens Juristers grundlovsdag 2024

Grundlovsdag om Grønlands forfatningsretlige stilling, spiralsagen og retssikkerhed

Stenbroens Juristers grundlovsarrangement 5. juni handler i år om Grønlands forfatningsretlige stilling, spiralsagen og retssikkerhed i Grønland og Danmark.

Stenbroens Jurister iværksatte i 2023 en undersøgelse af retshjælpsbehov blandt særligt udsatte Inuit i Danmark. Undersøgelsen har understreget behovet for retshjælp til særligt udsatte, men også nødvendigheden af at adressere andre strukturelle og juridiske problemstillinger, der relaterer sig til Inuit-befolkningen i både Danmark og Grønland, og som er resultatet af landenes kolonihistorie.

Mød blandt andre

  • Maja Løvbjerg Hansen, jurist og direktør i Stenbroens Jurister.
  • Sune Klinge, lektor i forfatningsret ved Københavns Universitet.
  • Naja Lyberth, repræsentant fra spiralsagens arbejdsgruppe.
  • Menneskeretsadvokat Mads Krøger Pramming.
  • Andrew Hjuler Crichton, generalsekretær i Advokatsamfundet.
  • Sina Parbst Frederiksen, jurist i Stenbroens Jurister.

Dagen vil byde på oplæg om Grønlands forfatningsretlige stilling, Stenbroens Juristers indsats for retshjælp til særligt udsatte Inuit i Danmark, erfaringer fra spiralsagens arbejdsgruppe, processen med at stævne den danske stat for krænkelser af menneskerettigheder og Advokatsamfundets arbejde med retssikkerhed i Grønland.

Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding via formularen nedenfor. Har du ikke mulighed for at være med i salen, er det muligt at tilmelde sig online deltagelse.

Arrangementet afholdes den 5. juni kl. 13-16 (dansk tid). Der vil være frokost inden fra kl. 12.

Selve arrangementet samsendes med Ilisimatusarfik, Grønlands Universitet i Nuuk. Læs mere her, hvis du ønsker at deltage i arrangementet på Ilisimatusarfik. Det kræver ikke tilmelding at deltage i Nuuk.

Vi holder det i Valencia hos Danske Advokater på Vesterbrogade 32, hvor vi igen i år har lånt Dreyersalen af Dreyers Fond.

Vi ser frem til at byde dig velkommen til en dag med vigtige drøftelser og erfaringsudveksling om rettigheder og retssikkerhed.

Tilmeld dig grundlovsdag her

Navn
Samtykke 

Bliv ringet op

Udfyld felterne, så ringer vi dig op hurtigst muligt. Du er også velkomment til selv at ringe til os på nedenstående nummer.

33 33 05 05

Dine oplysninger bliver opbevaret, for at vi kan komme i kontakt med dig. Herefter slettes de.